Julianaweg 9 | 5328 AW Rossum
T 0418 662 500 Einfo@benf.nl

Modulaire standbouw

Met modulaire standbouw kiest u voor een stukje flexibiliteit en (uiteindelijk) lagere kosten. Modulaire beursstands kunnen namelijk hergebruikt worden en eenvoudig worden aangepast. Handig dus wanneer u regelmatig op verschillende beurzen staat waar uw beschikbare ruimte nooit exact hetzelfde is. Met een modulaire stand past u uw stand hier eenvoudig op aan.

Modulaire standbouw
 

Kiezen voor lagere kosten op termijn

In eerste aanschaf is een modulaire stand mogelijk een grotere investering dan een reguliere stand, maar op langere termijn zal het u juist veel kosten besparen. Zo heeft u ook geen ontwerpkosten meer voor een volgende beurs. Modulaire standbouw is dus vooral interessant voor organisaties die regelmatig deelnemen aan diverse beurzen. 
 

Kiezen voor meer flexibiliteit en mobiliteit

Modulaire standbouw verwijst naar een aanpak voor het ontwerpen en bouwen van stands of displays voor evenementen, beurzen, tentoonstellingen en andere soortgelijke situaties. Het concept draait om het gebruik van modulaire, herbruikbare en aanpasbare elementen om een mobiele beursstand te creëren die gemakkelijk kan worden aangepast aan verschillende ruimtes, evenementen of thema's.
 

Het bouwproces van modulaire stands

Het bouwen van modulaire beursstands kan op vele manieren. De basis hierin is het koppelen van de wanden door middel van frames. Visueel kunnen we dit op zeer uiteenlopende manieren verzorgen waarbij uw merk identiteit optimaal tot zijn recht komt. U waarborgt de identiteit en uitstraling van uw merk. En wilt u een uitbreiding aan uw stand? Dan kan dit bij een modulaire stand eenvoudig toegepast worden.
 

Gestandaardiseerde mobiele componenten en structuren

In plaats van het traditionele standbouwproces, waarbij stands vaak volledig op maat worden ontworpen en gebouwd voor elk afzonderlijk evenement, maakt modulaire standbouw gebruik van gestandaardiseerde componenten en structuren voor meer mobiele beursstands. Deze componenten kunnen eenvoudig worden gecombineerd en aangepast om verschillende lay-outs en ontwerpen te creëren. 
 

Waarom kiezen voor een modulaire beursstand? 

Modulaire standbouw is dus een bijzonder slimme vorm van standbouw voor een langere periode. We sommen de belangrijkste voordelen van een modulaire beursstand nog even voor u op in onderstaand overzicht: 
 
  • Flexibel aan te passen voor de volgende beurs en lay-outs zonder dat er steeds een nieuw ontwerp en constructie nodig zijn.
  • Kostenbesparing wanneer uw organisatie regelmatig deelneemt aan verschillende beurzen, omdat veel van de materialen en structuren herbruikbaar zijn
  • Efficiëntie: Het bouwen van modulaire stands is over het algemeen sneller en efficiënter dan het volledig op maat bouwen van elke stand, wat tijd en arbeidskosten bespaart.
  • Duurzaamheid: Door herbruikbare materialen en componenten te gebruiken, kan modulaire standbouw bijdragen aan verminderde afvalproductie
 

Wat zijn nadelen van modulaire standbouw?

Modulaire beursstands kennen echt ook nadelen waar rekening mee gehouden dient te worden in de keuze tussen een maatwerk of modulaire stand. De belangrijkste nadelen zijn:
 
  • Beperkt maatwerk: Modulaire stands zijn gebaseerd op standaardmodules die kunnen worden gecombineerd om verschillende opstellingen te creëren. Dit kan leiden tot beperkingen in het ontwerp en maatwerk wat mogelijk is. 
  • Esthetische beperkingen: De visuele uitstraling van een modulaire stand kan soms minder indrukwekkend zijn dan op maat gemaakte stands. Dit kan dus invloed hebben op de manier waarop uw bedrijf gepresenteerd wordt op beurzen of evenementen.
  • Opslag en transport: Modulaire stands bestaan uit verschillende modules en componenten die moeten worden opgeslagen en vervoerd tussen beurzen. Dit kan logistieke uitdagingen en kosten met zich meebrengen.
 
Modulaire beursstand
 

Brandt & Fernhout verzorgt modulaire beursstands

Sinds 1966 houdt Brandt & Fernhout zich al bezig met het ontwerp, inrichting en makelij van beurstands. Op het gebied van modulaire standbouw zijn we altijd op de hoogte van laatste ontwikkelingen en mogelijkheden. Wij zorgen ervoor dat uw merk identiteit de juiste uitstraling krijgt. Ook opvallen met een modulaire stand? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!  

Offerte aanvragen
© Copyright by Brandt + Fernhout 2024 - Privacyverklaring - Sitemap - Cookies
Webdesign & Realisatie by Online Identity